Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez naslovnica

Predsjednički izbori nisu izazvali veliku pozornost u srbijanskoj javnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izbori u Hrvatskoj nisu niti na jednoj naslovnici vodećih beogradskih dnevnih listova. Nešto detaljnije o izborima su izvijestili elektronički mediji.

Predsjednički izbori u Hrvatskoj nisu izazvali veliku pozornost u srbijanskoj javnosti, ali svi mediji poglavito elektronički, izvješćuju o drugom krugu ukazujući na malu razliku u postocima glasova koje su osvojili aktualni predsjednik Ivo Josipović i njegova protukandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predsjednički izbori '20 posto glasača tražilo neku novu pravednost' Slika nije dostupna Interaktivna karta OVDJE provjerite rezultate izbora po županijama i gradovima

Pogledajte rezultate nakon 99 posto obrađenih biračkih mjesta

Izbori u Hrvatskoj nisu niti na jednoj naslovnici vodećih beogradskih dnevnih listova, dok nešto detaljnije o glasovanju za budućeg predsjednika Hrvatske i zbrajanju rezultata izvješćuju elektronički mediji.

Navodeći podatke Državnog izbornog povjerenstva (DIP), Radio-televizija Srbije (RTS) istaknula je da 'veliko iznenađenje ovih izbora predstavlja 25-godišnji Ivan Sinčić iz organizacije Živi zid, koji je osvojio 16,44 posto glasova'.

VIDEO Donosimo prve izjave kandidata nakon objave rezultata

Rekapitulirajući jučerašnji izborni dan u Hrvatskoj, RTS u jutarnjem programu izdvaja kako je poraženi Milan Kujundžić iz Saveza za Hrvatsku pozvao svoje pristaše da 11. siječnja glasuju za Grabar Kitarović, te poruku Ivana Sinčića da njegovi glasači ne sudjeluju u drugom krugu predsjedničkih izbora.

Po ocjeni srbijanske nacionalne televizije upravo bi Sinčićev poziv svojim biračima da se suzdrže od glasovanja mogao presudno utjecati na pobjednika predsjedničkih izbora u drugom krugu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene