Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pred turskom obalom

Utopilo se šestero djece izbjeglica, među njima i beba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje je šestero djece smrtno stradalo, a osam je odraslih osoba spašeno u utorak, nakon što se barka kojim su se prema Grčkoj prevozile izbjeglice prevrnula blizu zapadne obale Turske, izvijestili su lokalni mediji.

Opazivši signal za opasnost poslan u ponedjeljak u ponoć, članovi turske obalne straže pokrenuli su potragu, objavila je novinska agencija Dogan.

Anadolija izvješćuje da je obalna straža pronašla tijela šestero djece, među kojima i tijelo bebe te da su izbjeglice na plovilu Afganistanci. Još se ne zna koliko je ljudi bilo u brodiću.
Rekordan broj od 500.000 izbjeglica koji su pobjegli pred građanskim ratom u Siriji stiglo je ove godine najprije u Tursku, riskirajući potom živote da bi u trošnim brodicama i gumenjacima stigli do grčkih otoka, prve 'postaje' na putu prema bogatim zemljama Europske unije.

Po podacima Međunarodne organizacije za migraciju, na nesigurnim putovanjima po istočnoj mediteranskoj ruti život je izgubilo gotovo 600 ljudi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I Italija na oprezu OZBILJNO SHVATIO DOBIVENE INFORMACIJE 'Hrvatska bi migrante mogla slati preko Istre u Italiju' Slika nije dostupna Nije mogao ništa učiniti ČOVJEK KOJI JE IZGUBIO SVE 'More je progutalo moju ženu i sedmero djece'

Britanski The Sun istražuje tekst o nekontoliranom prolasku kroz izbjegličku rutu

Turska je s EU-om 29. studenoga postigla sporazum o akcijskom planu po kojemu će Turska od Europe dobiti financijsku pomoć u iznosu od 3,5 milijarde eura, a zauzvrat će pomoći u zaustavljanju izbjegličkog i migrantskog vala prema Europi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene