Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pred izbore u Španjolskoj najviši stupanj pripravnosti na terorizam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolska je podignula stupanj pripravnosti na terorističke napade na najvišu razinu uoči parlamentarnih izbora 9. ožujka, objavilo je ministarstvo unutarnjih poslova.

Sigurnost je pojačana u sjedištima stranaka i na mjestima masovnog okupljanja te vrlo prometnim mjestima.

Pročitajte i ovo Suđenje Hrvatima u Zambiji Veleposlanik stigao kod njih Hrvati u Zambiji ni ovaj tjedan neće pred sud: Ministarstvo objavilo nove informacije, jedna posebno upada u oči Informer: Stanje s poljoprivredom - 1 kako će preživjeti? Poljoprivrednici na sastanku s ministricom strahuju od zime: "Većina već sad ne može pokriti niti 70 posto troškova"

Ministar unutarnjih poslova Alfredo Perez Rubalcaba kazao je da bi baskijska teroristička organizacija ETA mogla u ovome razdoblju pokušati napad, iako je dodao da je danas ETA oslabljena i gotovo poražena.

Tijekom četverogodišnjeg mandata socijalističke vlade koju vodi premijer Jose Zapatero, ETA je ubila četiri osobe, a gotovo 400 njezinih članova uhićeno je.

Španjolska također strahuje od napada islamističkog terorizma i ne zaboravlja šok iz izborne kampanje 2004. godine, kada su islamisti višestrukim bombaškim atentatima na madridske željeznice ubili 191 osobu i time pridonijeli Zapaterovoj pobjedi.

Prvi Zapaterov potez po dolasku na vlast bio je povući španjolske vojnike iz Iraka.

Danas su socijalisti tek u blagoj prednosti pred konzervativcima, pokazuju ankete, a izborna kampanja službeno počinje u ponoć.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene