Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti bankrot

Pred grčkim parlamentom novi paket mjera štednje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčka vlada poslala je pred parlament novi paket mjera štednje, a državi prijeti bankrot ne bude li taj paket prihvaćen, javlja u ponedjeljak BBC.

Zastupnici će krajem tjedna glasati o paketu mjera vrijednom 13,5 milijarda eura, a riječ je o povišenju poreza, ograničavanju potrošnje i strukturnim reformama. Jedna od stranaka vladajuće koalicije protivi se tim mjerama. Međunarodni čelnici kažu da ih Grčka mora prihvatiti kako bi primila dodatnu financijsku pomoć. Grčki sindikati prijete prosvjednim štrajkovima.

>> Sud oslobodio urednika koji je objavio spisak bogatih Grka

Štajkovi su počeli danas, a ne rade neki prijevozni sustavi. I novinari su među onima koji nisu došli na posao. Glavni sindikati sazvali su 48-satni opći štrajk od utorka te demonstracije pred parlamentom.

Premijer Antonis Samaras pokušao je smiriti javnost koja već pet godina trpi recesiju i stalno nove mjere štednje. 'To će biti posljednji rezovi plaća i mirovina', rekao je u nedjelju. On se nada da će skupiti dovoljno glasova da taj prijedlog prođe u parlamentu iako je i najmanja članica vladajuće koalicije demokratska ljevica već najavila da neće biti za. I druga stranka, socijalistički Pasok suočena je s mogućnošću pobune nekih svojih zastupnika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Vrtić u Vrsaru - 1 Djeci osigurana skrb Štrajk vrtića u Vrsaru i Funtani, odgajatelji nezadovoljni: "Tražimo samo zakonski minimum" Radnici Varteksa najavili štrajk život bez plaće "Da se strpimo? Neka to kaže Elektri, bankama, trgovinama": Varteks je u štrajku, svi osim jedne radnice

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene