Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon dojava o financijskim operacijama

Velika akcija u vrhu Vatikana: Zaplijenjeni dokumenti i elektronički uređaji

Papa Franjo (Foto: AFP)
Papa Franjo (Foto: AFP) Foto: Afp
Pravosuđe Svete Stolice u utorak je zaplijenilo "dokumente i elektroničke uređaje" u uredima državnog tajništva i Ureda za financijsko informiranje (financijska policija), priopćila je Sveta Stolica.

Zapljena se događa nakon dojava upućenih početkom ljeta u vezi s "prošlim financijskim operacijama", navodi se u priopćenju, u kojemu se ne otkriva o kakvim je točno operacijama riječ. Državno tajništvo, tijelo vlasti Katoličke crkve, usko surađuje s papom Franjom.

Pročitajte i ovo Papa Franjo završio u bolnici Otkazao obveze Papa se vratio iz bolnice: U posljednje vrijeme ima niz zdravstvenih problema Papa Franjo Opsežno objašnjenje Katolički biskupi protive se blagoslovu istospolnih parova: Vatikan ih pokušao umiriti novim objašnjenjem

Ured za financijsko informiranje (AIF) koji ima sjedište nedaleko od rezidencije Svetog Oca, jedno je od tijela za suzbijanje pranja novca koje je nastojalo obračunati se s mutnim operacijama papinske banke (IOR) koja je prije bila upletena u skandale.

Zapljenu koja je provedena u utorak naredili su glavni tužitelj vatikanskog suda Gian Piero Milan i njegov pomoćnik Alessandro Diddi koji su prethodno obavijestili čelnike ustanova u kojima je izvršen pretres.

Dojave su sudu prenijeli vatikanska banka i Ured glavnog revizora zadužen za računovodstvenu i financijsku kontrolu vatikanskih računa. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene