Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija Lotika u BiH

Pravoslavni svećenik uhićen zbog šverca oružja: Pronašli mu dva kilograma eksploziva, minu, detonatore...

Policija u BiH,ilustracija (Foto: MUP RS)
Policija u BiH,ilustracija (Foto: MUP RS) Foto: MUP RS
U BiH je u tijeku akcija kodnog imena Lotika. Policija je uhitila pravoslavnog svećenika.

Osoba inicijala B. G. uhićena je u okviru akcije kodnog naziva Lotika. Policijska akcija usmjerena je na razbijanje kriminalne grupe koja se bavi švercom minsko-eksplozivnih sredstava i vatrenog oružja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prerušili ga u pilota Osumnjičeni za šverc oružjem kojeg su vojni piloti prevezli helikopterom na ispitivanju kod suca istrage Slika nije dostupna AFERA MUNICIJA Ponovno priveden švercer oružjem kojeg su vojni piloti prevezli helikopterom, ministar Krstičević razgovarao s pilotima

"Osoba B. G. osuminjičena je da je izvršila kazneno djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih sredstava", kazala je načelnica Odjela za odnose s javnošću MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović.

Dodala je da su, u okviru ove akcije, izvršeni pretresi na trima lokacijama – dvije u Rogatici i jedna u Višegradu.

"U pretresima su pronađena i oduzeta oko dva kilograma različitog eksploziva, više komada inicijalnih kapisli (detonatora), jedna mina rasprskavajućeg usmjerenog djelovanja /MRUD/, više komada streljiva različitog kalibra i više SIM kartica i mobilnih telefona", naglasila je Miljanović.

B. G. se nalazi na kriminalističkoj obradi, kazala je, te će tijekom dana biti priveden u Okružno javno tužiteljstvo Istočno Sarajevo, Područni ured Višegrad, piše BN televizija.

Lokalni mediji javljaju da je, prema neslužbenim informacijama, riječ o pravoslavnom svećeniku u eparhiji u Višegradu.

Operativnu akciju kodnog naziva Lotika realizirali su policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske na području Rogatice i Višegrada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene