Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na summitu Europske pučke stranke

Karamarko: Ova Vlada očito ima namjeru zaratiti s Europom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U tijeku je summit Europske pučke stranke u Bukureštu, u Rumunjskoj, a predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, između ostalih, obratio se stranačkim uzvanicima.

'Veliko mi je zadovoljstvo što iz ove dvorane mogu pozdraviti prvog izaslanika najveće europske stranke', rekao je Karamarko, misleći pritom na Wilifreda Martensa.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u

Karamarko je iskoristio priliku i od izaslanika zatražio još jednom potporu ulaska Hrvatske u EU. Za nas u Hrvatskoj, koji smo prije dva tjedna obilježili Dan neovisnosti, EU je bila i ostala prirodna težnja za razvoj i afirmaciju hrvatskog naroda u miru i slobodi. Stoga nas nije začudila nobelova nagrada za mir Europskoj uniji, jer je ona doista najuspješniji mirovni projekt nakon 2. svjetskog rata', istaknuo je Karamarko.

Karamarko je rekao kako Hrvatska poštuje političku viziju Europe, koja je vizija 'slobodnih i ponosnih naroda, koja poštuje kršćanske korijene naše civilizacije, a u svoje središte stavlja dignitet ljudske osobe'.

'Međutim, prečesto je Europa izložena labirintima partikularnih interesa. nerjetko se zatvaraju oči pred raznim demagogijama i ekstremizmima, koje razaraju obiteljske vrijednosti i duh solidarnosti u našim zajednicama. Sve to slabi poimanje Europe i frustrira naše građane', istaknuo je Karamarko.

'Mi smo Hrvati duboko svjesni esencijalne važnosti ujedinjene Europe', poručio je između ostalog šef HDZ-a na skupu. Hrvatska će dobiti potporu pučana, tvrdi Karamarko, da ratifikacija ide što brže. U Bukureštu je da pomogne Hrvatskoj, a ne odmogne, kaže Karamarko, a kao što to tvrdi predsjednik Vlade Zoran Milanović. Priče o ogovaranju su, kaže, smiješne.

'To je jedna ružna ulična priča, jedan splet i sistem izbjegavanja odgovornosti za nerad, za neuspjeh ove Vlade. Ova Vlada ne samo da se zaratila sa opozicijom, ne samo da se zaratila s većinom hrvatskog naroda, očito ima namjeru zaratiti se i s Europom, samo zato, jer nije u stanju održati one tenzije koje smo mi imali nakon zaključenja', kazao je Karamarko.

'Niti u jednom trenutku ne dvojim da je Hrvatska zaslužila svoje mjesto u narodima ujedinjene i slobodne Europe. Svaki skepticizam u tom pogledu, bio bi ne samo neopravdan, već i fundamentalno protivan političkoj viziji, koju ovdje danas potvrđujemo', zaključio je Karamarko.

Osim Karamarka, od regionalnih predstavnika pučkih stranaka govorili su i slovenski Janez Janša te mađarski Viktor Orban.

>> UŽIVO HDZ Vladi: Vaše mjere su kamilica! Mrsić: I kamilica je lijek!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene