Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dalaj lama

'Poznajem Obamu i ne vjerujem da će donijeti promjene'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Apsolutno je moguće doći do globalnog mira, a prvi korak k tome je prihvatiti realnost da nismo svi isti, da svi nemamo istu kulturu, povijest i običaje, ali da jednostavno ne možemo živjeti jedni bez drugih, smatra Dalaj lama.

'Imao sam priliku posjetiti Balkan i zaista sam impresioniran bogatstvom koje posjeduju vaši narodi. Vi ste primjer kako uprkos svim različitostima, ja bih radije rekao raznolikom bogatstvu, jedini način da idete naprijed jeste zajedno, ne jedni pored drugih, nego zajedno' rekao je Dalaj lama za 'Dnevni Avaz'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hodao po rubu autoceste Automobil usmrtio nećaka Dalaj-lame Slika nije dostupna Pet tisuća slušatelja Dalaj lama u Mariboru pozvao na jačanje duhovnih vrijednosti

Dodao je kako velike svjetske sile diktiraju dgađaje, međutim od novoizabranog predsjednika SAD Baracka Obame ne očekuje značajan zaokret u američkoj politici.

'Poznajem se sa Obamom i ne vjerujem da će on promjeniti politiku Bijele kuće. Prije da će to biti po sistemu 'novo lice, a stara politika', zaključio je Dalaj-Lama.

Kina osudila Sarkozyjev sastanak s Dalaj lamom

Službeni Peking oštro je osudio odluku francuskog predsjednika Francoisa Sarkozyja, koji se tijekom vikenda sastao s Dalaj lamom, uz objašnjenje da takav potez šteti bilateralnim kinesko-europskim odnosima, izjavio je zamjenik kineskog ministra vanjskih poslova He Yafei.

To je prva službena reakcija otkad su se Sarkozy i Dalaj lama u subotu sastali u poljskome gradu Gdanjsku. Peking je izvijestio kako je pozvao francuskog veleposlanika u Kini, Hervea Ladsousa da mu prenese oštar prosvjed i prijekor.

'Pozivamo francusku stranu da stavi akcent na bilateralne odnose i interese dvaju naroda kako bi se u potpunosti shvatila šteta koju je prouzročio sastanak između Sarkozyja i Dalaj lame u bilateralnim kinesko-europskim odnosima te da poduzme konkretne poteze da ispravi pogreške oko tibetanskog pitanja', rekao je He za državnu CCTV, dodavši kako bi se pozornost trebala usmjeriti na, kako je kazao, opravdanu zabrinutost Kine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene