Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Human Rights Watch

Poziv NATO-u da istraži slučajeve ubijenih civila u Libiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Human Rights Watch (HRW), organizacija za ljudska prava sa sjedištem u New Yorku, poziva NATO da istraži smrt civila koju je prouzročio tijekom svoje osmomjesečne vojne operacije u Libiji u kojoj je svrgnut i ubijen libijski čelnik Moamer Gadafi.

Nova libijska prijelazna vlada procjenjuje da je više od 40.000 Libijaca ubijeno tijekom građnskog rata u zemlji, izjavio je u četvrtak za Reuters libijski izaslanik pri UN-u Ibrahim Dabaši. 'Gadafi je odgovoran za te smrti', rekao je Dabaši.

Fred Abrahams iz HRW-a boravi u posjetu Libiji gdje istražuje smrt nekoliko desetaka civila koju je navodno prouzročio NATO. 'Prema našim procjenama, do 50 civila je poginulo u zračnim udarima (NATO-a), a možda i više', rekao je Abrahams.

'Mi ne govorimo da se radi o nezakonitim napadima, a kamoli o ratnim zločinima', kazao je. 'Smatramo da je sada na NATO-u da temeljito istraži ove slučajeve kako bi mogao identificirati i ispraviti pogreške.' (Hina)

Pročitajte i ovo Njemački vojnik Panzerbrigade 45 Njemačka rasporedila prve vojnike u jednu NATO članicu: Za tri godine tamo će biti stalno prisutni Njemački borbeni zrakoplovi Eurofighter Burno iznad Baltika Njemački borbeni zrakoplovi presreli rusku letjelicu

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene