452722
452722
452722
452722
452722

POZDRAV S VRATA EUROPE 'Odavde je Alep bliži od Bruxellesa'

  • , 06.10.2016., 21:57
  • Autor:
  • komentara

Europska unija dobila je novu agenciju. S radom je počela Europska granična i obalna straža i to na granici Bugarske i Turske, otkud se u Dnevnik Nove TV javila novinarka BTV-a Maria Georgijeva.

 
 
 
 
Karta Bruxelles-Kapitan Andreevo-Alep (Foto: Google Maps)
Karta Bruxelles-Kapitan Andreevo-Alep (Foto: Google Maps)

"Pozdrav iz Kapitan Andreeva, najvećeg graničnog prijelaza na balkanskom poluotoku", poručila je bugarska novinarka.

"Ovo nije samo granica koja razdvaja Bugarsku i Tursku. Ovdje počinje Euuropska Unija i zbog toga Kapitan Andreevo zovu i vrata Europe. Odavde je Alep bliži od Bruxellesa. Bugarska je put za migrante koji bježe s Bliskog Istoka", dodala je.

"Kako bi se nosila s priljevom migranata Bugarska je počela gradnju ograde na granici s Turskom, pojačala je granične kontrole vojskom i zatražila dodatnu pomoć Frontexa", naglašava Georgijeva.

"Smanjen je priljev migranata, ali nije i zaustavljen. Ove godine broj ilegalnih migranata koji su zatečeni u prelasku granice je gotovo 15 tisuća", kaže ona.

"Ovo je jedna od balkanskih ruta za čije se zatvaranje zalaže Europa. Zadatak je povjeren novoosnovanoj Agenciji za europsku graničnu i obalnu stražu, čiji prvi zadatak počinje upravo u Kapitan Andreevu", istaknula je na kraju Geogijeva.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se