Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najmanje 34 mrtvih

Požari u Rusiji: Raste broj žrtava, počinju pljačke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusi nastavljaju borbu s vatrenom stihijom diljem zemlje, a stižu dojave i o novim žrtvama.

Najgori požari koji su pogodili zemlju u nekoliko posljednjih desetljeća dosad su ubrali najmanje 34 života. Prema agenciji Interfax, šef nacionalnog Centra za hitna stanja Vladimir Stepanov rekao je da zemljom hara 7.000 požara.

Pročitajte i ovo Predsjednica u New Yorku (Foto: Dnevnik.hr) Radni posjet SAD-u Predsjednica se susrela s Lavrovim u New Yorku, no konkretna datuma Putinova dolaska u Hrvatsku još nema Vojne vježbe ruske vojske (Foto: AFP) Istok-2018 Japan zabrinut: Rusi su vojno sve prisutniji, mornaričko pješaštvo simuliralo zauzimanje obale

Dodao je da trenutačno gori 500.000 hektara površine. Prema službenim podacima, broj poginulih porastao je na 34, uz stotine ozlijeđenih i tisuće raseljenih osoba.

Spasioci su izvadili pet tijela iz ruševina kuće u najteže pogođenoj regiji Nižnij Novgorod. U gašenju požara u toj pokrajini i u Moskvi pomažu ruski vojnici.

Uz ekstremne vrućine i sušu, najgore u posljednjih 130 godina koje su izazvale prve požare, vlasti sada javljaju o prvim slučajevima podmetanja i pljačke.

>> Rusija: 320 novih požarišta, 210 ugašeno

Premijer Vladimir Putin trebao bi se sastati s guvernerima najpogođenijih pokrajina. Tijekom vikenda, izvanredno stanje proglasili su dužnosnici u 14 regija. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene