Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne prijete naseljima

Požari u Grčkoj djelomično pod nadzorom, rizik i dalje visok

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatrogasci kažu da je diljem Grčke u samo nekoliko sati u petak izbilo 59 požara.

Šumski požari u Grčkoj pod djelomičnim su nadzorom i više ne prijete naseljenim područjima, objavio je glasnogovornik vatrogasaca u subotu, no snažni vjetrovi prijete razbuktavanjem požara na jugu zemlje.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

Vatrogasci kažu da je diljem Grčke u samo nekoliko sati u petak izbilo 59 požara potpomognutih vjetrom i visokim temperaturama. Najveći su istočno od Atene i u južnom djelu poluotoka Peloponeza.

Francuska je u pomoć poslala dva protupožarna i jedan zrakoplov za nadzor iz zraka.

GORI NA VIŠE LOKACIJA Požar na Korčuli širi se velikom brzinom, na terenu i kanaderi

Četrdesetsedmogodišnji muškarac nestao je tijekom vatrogasne akcije na planini Himetus istočno od Atene, objavili su policija i Grčki radio.

U istočnom dijelu glavnog grada deseci pasa i ostalih životinja u posljednji su trenutak spašeni iz utočišta, a aktivisti za zaštitu životinja zahvalili su vozačima što su se zaustavljali i primali životinje u automobile. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene