Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za desecima se traga

Vlak-buktinja uništio dio grada, dosad pronađeno 5 tijela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kanadska policija objavila je još tijekom prošle noći kako očekuje da će broj mrtvih u gradiću Lac Meganticu, nakon iskliznuća i eksplozije teretnog vlaka-cisterne prepunog sirove nafte, biti veći od dosad potvrđenog jednog smrtnog slučaja. Ta predviđanja ubrzo su potvrđena.

Tijekom poslijepodneva po srednjoeuropskom vremenu stigla je informacija da je dosad pronađeno pet tijela, dok se za 40-ak osoba još traga, javlja BBC.

Pročitajte i ovo Eksplozija u Keniji Tragedija u Keniji VIDEO Strašna eksplozija kamiona s plinom: Ozlijeđeno gotovo 300 ljudi, među poginulima je i dijete Požar u Rotterdamu Drama u Rotterdamu Auto eksplodirao pa buknuo požar u zgradi. Tri su osobe nestale: "Bilo je zaglušujuće, svi su vrištali"

Podsjetimo, vlak koji se sastojao od 72 vagona-cisterni iskliznuo je u subotu rano ujutro po lokalnom vremenu s tračnica u Lac Meganticu u Quebecu na granici sa SAD-om i zapalio se, a požar je izazvao niz eksplozija i vatra se ubrzo proširila na okolne kuće te je uništila dio grada.

>> VIDEO Vlak sa 77 cisterni punih goriva iskočio iz tračnica i planuo, 60 nestalih

"Potvrdili smo jedan smrtni slučaj i očekujemo da će biti i drugih", kazao je glasnogovornik policije Guy Lapointe na konferenciji za novinare tijekom noći. Prema navodima vatrogasaca koji su željeli ostati anonimni u baru smještenom uz prugu, koji je potpuno izgorio, bilo je oko 50 posjetitelja.

Predstavnik policije odbio je komentirati izviješća po kojima je nestalo između 40 i 80 osoba, a potvrđeno je tek da je ozlijeđena jedna osoba.

Prema svjedocima u jedan ujutro, kada je došlo do nesreće, centar grada bio je prepun ljudi koji su se zabavljali. Požar se proširio i na parkirana vozila i četiri su eksplodirala, a uništeno je oko 40 kuća i zgrada. Policija je uspotavila zonu zabrane kretanja u krugu od kilometra oko mjesta eksplozije i evakuirala je dvije tisuće stanovnika.

Gradić ima šest tisuća stanovnika i smješten je 250 kilometara istočno od Montreala. Prema priopćenju željezničke tvrtke vlak je bio zaustavljen, no iz nepoznatih je razloga kočnica popustila i krenuo je prugom bez strojovođe. (T.Š./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene