Obavijesti Video Pretražite Navigacija
30 ozlijeđenih

Požar u skladištu oružja, 28 tisuća Rusa evakuirano

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje je 30 ljudi ozlijeđeno, a 28 tisuća stanovnika evakuirano je nakon izbijanja požara u skladištu oružja u ruskoj republici Udmurtiji.

Požar je izbio u skladištu oružja u Iževsku, na Uralu. Regionalno ministarstvo za izvanredna stanja evakuiralo je 28 tisuća stanovnika obližnjih mjesta jer se u skladištu nalazi 58 tisuća tona eksploziva i streljiva.  Devet ozlijeđenih nalazi se u bolnici zbog teških opekotina, a ostali su pretrpjeli samo manje ozljede, rekao je glasnogovornik ministarstva Mihail Surkov.

U tom skladištu je smješteno topničko naoružanje, objavilo je rusko ministarstvo obrane. Ruska televizija prikazala je snimke po kojima se požar može vidjeti kilometrima od skladišta. Sa svakom novom eksplozijom velika vatrena kugla podiže se u zrak, javljaju agencije.

Požar gase brojni vatrogasci, uz pomoć robota za gašenje požara i pirotehničara. (Hina)

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene