444511
444511
444511
444511
444511

Požar prijeti tisućama domova blizu Los Angelesa

  • , 26.07.2016., 08:24
  • Autor:
  • komentara

Od petka traje požar u blizini Los Angelesa protiv kojeg se bori gotovo tri tisuće vatrogasaca, a do sada je evakuirano između 20 i 30 tisuća osoba.

 
 
 
 
Požar u Kaliforniji (Foto: AFP)
Požar u Kaliforniji (Foto: AFP)

Zbog jakog požara koji četiri dana bukti u Kaliforniji sjeverno od Los Angelesa u ponedjeljak su još tisuće stanovnika evakuirane iz njihovih domova.

Gotovo tri tisuće vatrogasaca od petka se bori protiv požara u kojemu je izgorjelo najmanje 130 četvornih kilometara terena sjeverozapadno od Nacionalne šume Angeles, priopćile su vlasti.

Samo od nedjelje vatra je zahvatila još 4500 hektara, pokazuju najnoviji podaci vatrogasnih službi.

Najmanje 18 zgrada uništeno je preko vikenda, a u požaru je smrtno stradala jedna osoba. Planovi da se nekim evakuiranim stanovnicima dopusti povratak u domove, odgođeni su nakon opasne promjene smjera vjetra.

U ponedjeljak ujutro evakuirano je još 10 tisuća, odnosno sveukupno između 20 i 30 tisuća osoba, priopćila je vatrogasna služba. Inspektor za požare iz okruga Los Angeles Joey Marron dodao je da je ugroženo oko 200 poslovnih zgrada.

Požar prijeti skupini malih naselja u blizini Santa Clarite, oko 65 kilometara sjeverno od Los Angelesa.

Uzrok požara još se istražuje. Od siječnja je diljem Kalifornije izbilo oko 3750 malih ili velikih požara, što je više nego što je uobičajeno, a izgorjelo je više od 800 četvornih kilometara zemljišta. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se