Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Povodom Dana žena svakoj Turkmenistanki deset dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žene u bivšoj sovjetskoj republici Turkmenistanu primit će tijekom tjedna 200,000 manata što je oko deset američkih dolara, kao poklon u sklopu proslave međunarodnog Dana žena, izvijestile su turkmenistanske vlasti.

Dekret, u kojemu stoji kako je riječ o poklonu namijenjenom svim ženama u znak poštovanja prema njima, potpisao je sam predsjednik Kurbangulij Berdimuhamedov.

Pročitajte i ovo Predsjednik Turkmenistana Gurbanguli Berdimuhamedov (Foto: AFP) AKTIVISTI TVRDE SUPROTNO Tvrde da nemaju niti jedan prijavljen slučaj koronavirusa, građanima dijele bizarne savjete: "Jedite začinjene juhe za zdravlje" Slika nije dostupna Tvrde da nema zaraženih Nije šala: Turkmenistan zabranio da se govori i piše o koronavirusu

Dan žena bio je velik praznik u svim bivšim državama SSSR-a, no za vrijeme dvadesetjednogodišnjeg mandata Berdimuhamedovljeva prethodnika Saparmurata Nijazova, koji je taj dan smatrao neslavnim podsjetnikom na sovjetsku prošlost, u Turkmenistanu se nije smio obilježavati.

Tijekom vladavine ekscentričnog bivšeg vođe stanovništvu je, među ostalim bilo zabranjeno ugrađivanje zlatnih zuba, kao i baletne i cirkuske predstave.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene