446755
446755
446755
446755
446755

35 LJUDI, DUBINA OD 6 METARA Počelo je iskapanje nacističkog vlaka s blagom

  • , 16.08.2016., 12:36
  • Autor:
  • komentara

Dvojica povjesničara amatera koji tvrde da znaju mjesto na kojem je u podzemnom tunelu zakopan nacistički vlak s blagom i zlatom krajem Drugog svjetskog rata počeli su u utorak iskapanja u Poljskoj.

 
 
 
 
Poečela su iskapanja nacističkog vlaka (Foto: AFP)
Poečela su iskapanja nacističkog vlaka (Foto: AFP)

Piotr Koper i Andreas Richter tvrde da su lani, koristeći se georadarom, otkrili oklopni njemački vlak zakopan između Wroclava i Walbrzycha.

Okupili su ekipu od 35 ljudi koja će provesti iskapanja na jugozapadu Poljske.

Usredotočit će se na tri mjesta u dubini od 6 metara, rekao je glasnogovornik Andrzej Galk u utorak.

Desetljećima u tom području kruže glasine da su nacisti krajem Drugog svjetskog rata, suočeni s napredovanjem sovjetske vojske, zakopali zlato i drugo blago, no dosad ništa nije pronađeno.

Međutim, stručnjaci u Krakowu dvoje u autentičnost snimaka koje je ekipa izradila na potencijalnom nalazištu.

Rezultati iskapanja bit će snimljeni i objavljeni na internetu, vjerojatno za dva dana, navodi ekipa. (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se