Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uznemirio vjernike

Potvrđeno uhićenje osobe koja je zapalila crkvu na Petrićevcu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Banjolučka policija objavila je da je uhitila 25-godišnjaka kojega sumnjiči za podmetanje požara u kojem su oštećena vrata katoličke crkve na Petrićevcu i predala ga okružnom tužiteljstvu.

Iz Centra službi sigurnosti u Banjoj Luci priopćeno je kako se za paljevinu tereti Jovan Majstorović. Prema procjeni policijskih istražitelja na vratima crkve na Petrićevcu vatra je pričila štetu u iznosu od oko 7.500 eura.

Vandalski čin na Veliki petak uznemirio je malobrojne preostale katolike koji još žive u petrićevačkoj župi. Župnik fra Ivo Orlovac podsjetio je kako ih je tamo prije rata živjelo šest tisuća, a sada župa broji tek 400 vjernika, uglavnom starijih osoba.

Pročitajte i ovo Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica... Vatrogasci, ilustracija optužni prijedlog Drama na sjeveru Hrvatske: Polijevali gorivo po cesti i zapalili!

>> Zapaljena vrata katoličke crkve kod Banje Luke, Hrvati uznemireni

Predstavnici četiri najveće vjerske zajednice u BiH okupljeni u Međureligijskom vijeću (MRV) u subotu su posjetili oštećenu crkvu kako bi osudili vandalski čin. Podmetanje požara osudili su u petak i najviši dužnosnici Republike Srpske. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene