Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stradao u Maliju

Potvrđena smrt čelnika Al Qaide!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik Al Qaide Abu Zeid smrtno je stradao krajem veljače na sjeveru Malija, potvrdio je danas francuski predsjednik Francois Hollande.

Francuski predsjednik Francois Hollande je potvrdio smrt čelnika Al Qaide Abdelhamida Abu Zeida u sukobima koje je francuska vojska vodila na sjeveru Malija krajem veljače, objavilo je predsjedništvo u subotu.

Pročitajte i ovo Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Hrabar potez Uznemirujuće: Pogledajte heroja koji je napadaču iz Sydneyja hrabro stao na put kako bi zaštitio ženu s djecom

'Smrt jednog od glavnih vođa Al Qaide u islamskom Magrebu (AQMI) obilježava važnu etapu u borbi protiv terorizma u Sahelu', dodalo je francusko predsjednišvo u priopćenju.

Smrt alžirskog islamista Abu Zeida je 1. ožujka objavio predsjednik Čada Idris Debi čije se snage bore uz francuske vojnike u Maliju.

>> Al Qaida objavila: Francuskom taocu je odsječena glava

Trećeg ožujka je vojska Čada objavila da je ubila jednog drugog islamističkog vođu Muktara Belmoktara, ali smrt tog terorista, također Alžirca, nikada nije potvrđena.

Abdelhamida Abu Zeida smatraju jednim od najradikalniih šefova AQMI-ja. U lipnju 2009. je njegova skupina otela jednog engleskog turista i navodno ga je sam Abu Zied ubio hladnim oružjem.

Nakon žestokih sukoba krajem veljače u Maliju tijekom kojih je više stotina islamista ubijeno, francuski ministar vanjskih poslova Laurent Fabius je rekao da će pomoću DNK testova potvrditi smrt ratnih zapovjednika Abu Zeida i Moktara Belmoktara. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene