Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Sudjelovao 41 zastupnika

Potvrđena nova vladajuća većina u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnički dom parlamenta BiH u četvrtak je za zamjenika predsjednika toga tijela iz reda bošnjačkog naroda izabrao Denisa Bećirovića iz SDP BiH i to nepunih mjesec dana nakon što je on odlukom istog tog doma smijenjen s te dužnosti.

Od 41 zastupnika koliko ih je sudjelovalo u odlučivanju tko će biti zamjenik predsjednika parlamenta iz bošnjačkih redova, 26 je glasovalo za Denisa Bećirovića, sedam ih je bilo protiv, a osam suzdržanih. Ishodom glasovanja ujedno je potvrđeno funkcioniranje nove vladajuće većine, koju uz SDP čini još pet stranaka i to Savez za bolju budućnost, HDZ BiH, HDZ 1990, Savez nezavisnih socijademokrata i Srpska demokratska stranka.

Bećirović je bio jedini kandidat za bošnjačkog zamjenika predsjednika zastupničkog doma, a predložio ga je predsjednik kluba zastupnika SDP-a Saša Magazinović ne ponudivši pritom nikakvo obrazloženje. O prijedlogu se nije raspravljao, pa je cijeli postupak predlaganja i glasovanja završen za desetak minuta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IZVANREDNA SJEDNICA Predsjedništvo BiH traži reakciju međunarodne zajednice: "Vlast Republike Srpske ugrožava mir u zemlji i regiji" Denis Bećirović, Zoran Milanović POSJET HRVATSKOJ Bećirović i Milanović različito o Dodiku: "On je sigurnosna prijetnja", "On je sugovornik"

>> Dodikov 'Aneks 4': Za opstanak BiH treba riješiti položaj hrvatskog naroda

Na smjeni Bećirovića provedenoj u listopadu inzistirale su političke stranke iz Republike Srpske, a u tome im se pridružila i Stranka demokratske akcije, koja je od ovog tjedna i službeno u oporbi.

Zastupnički dom parlamenta BiH bi tijekom dana trebao odlučivati i o potvrđivanju novih ministara u vijeću ministara BiH, nakon što je parlamentarno povjerenstvo za izbor i imenovanja prije podne poduprlo kandidaturu Zekerijaha Osmića iz SDP-a za ministra obrane, a Fahrudina Radončića i Edite Đapo iz SBB-a za ministra sigurnosti odnosno doministricu financija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene