Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi slučaj politizacije pravosuđa?

Potvrđena obustava Trumpove protuimigracijske uredbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američko pravosuđe u četvrtak je potvrdilo obustavu protuimigracijske uredbe predsjednika Donalda Trumpa, zadavši mu novi udarac odbacivanjem jedne od njegovih najosporavanijih mjera.

"Pobijedili smo", glasi tweet Omara Jadwata, odvjetnika udruga koje drže da je Trump samovoljno usmjerio svoju uredbu protiv muslimana i tako prekršio ustav.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OD PANIKE I KAOSA, DO POHVALA Uredba digla svijet na noge, ljudi zadržavani u zračnim lukama Slika nije dostupna ŠESTERO PUTNIKA U GLIBU POSLJEDICE TRUMPOVE UREDBE Pale i prve zabrane ukrcaja na let za SAD

 

"Kongres je dao predsjedniku velike ovlasti za zabranu ulaska stranaca, ali te ovlasti nisu apsolutne", napisao je u odluci sudac Roger Gregory, predsjednik prizivnog suda Richmonda.

U odluci se dodaje da te ovlasti ne mogu biti bez kontrole i da se predsjednik "poslužio uredbom koja donosi štetne nepopravljive posljedice za osobe u cijeloj zemlji".

Trumpovu uredbu, kao i njegovu drugu verziju blokirali su sudovi u veljači i ožujku, a Trump je komentirao da su te dvije obustave dokazi ispolitiziranosti pravosuđa. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene