Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U zapadnoj Africi već 826 mrtvih

Potvrđen drugi slučaj ebole u Lagosu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Lagosu je potvrđen drugi slučaj ebole. Zaraženi je liječnik koji je liječio preminulog Patricka Sawyera, koji se ebolom zarazio u Liberiji. U zapadnoj Africi ebola je od veljače usmrtila 826 ljudi.

Lagos je u ponedjeljak potvrdio drugi slučaj ebole i to kod liječnika koji je liječio američku žrtvu Patricka Sawyera, objavio je nigerijski ministar zdravlja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Smrtonosna bolest Ebola dosad odnijela više od četiri tisuće života Slika nije dostupna Izvan kontrole Kronologija najopakije bolesti današnjice

Sawyer je umro u Lagosu prošli mjesec, a stigao je iz Liberije.

"Jedan od liječnika koji su liječili pokojnog Sawyera bio je danas pozitivan na virus ebole", rekao je ministar Onyebuchi Chukwu.

Od 70 ljudi koji su bili pod nadzorom, osmero je u karanteni, dodao je.

U Hrvatskoj zbog ebole na snazi preventivne mjere

 Lagos je najveći afrički grad i ima 21 milijun stanovnika. Nigerija je najveće gospodarstvo u Africi i sa 170 milijuna stanovnika najmnogoljudnija zemlja.

Ebola je od veljače u zapadnoj Africi usmrtila 826 ljudi, uglavnom u Gvineji, Liberiji i Sierra Leoneu. Prvi slučajevi pojavili su se u šumama u zabačenim područjima istočne Gvineje. (Izvor: Hina)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene