Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Putem morala stati kako bi rodila

Potresna priča trudnice koja je bježala pred masakrom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bio je to najgori masakr koji je teroristička skupina ikada izvela. U nekoliko dana ubijeno je oko 2000 ljudi.

Tridesetogodišnja trudnica znala je da je u nevolji - trudovi su počeli taman kada su islamisti napali njezin grad. Nije znala gdje joj je suprug pa je zgrabila svojeg četverogodišnjeg sina i dvije kćerkice i bježala koliko je noge nose.

Kellou Abakar uspjela je tako izbjeći najgori masakar koji je teroristička grupa Boko Haram ikada napravila. U nigerijskom gradu Baga tog 3. siječnja ubili su nekoliko stotina osoba. Dva mjeseca nakon strašnog krvoprolića Abakar još uvijek ne zna je li i njezin suprug među njima. U kaosu je nestalo i troje njihove djece. Militanti su otvorili vatru na sve što se kreće i bacali ljude na zapaljene lomače.

Abakar je satima hodala, zajedno sa svoje troje mališana, a onda je putem morala stati kako bi rodila. U naručju s tek rođenim Abubakarom nekako se uspjela domoći broda koji ih je prevezao u Čad. Danas je njezina okrhnuta obitelj u izbjegličkom kampu UN-a s još 6000 Nigerijaca koji su uspjeli pobjeći pred okrutnim 'bokoharamovcima'.

VIDEO Boko Haram krenuo stopama IS-a: Objavili video smaknuća zatočenika

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nigerija 170 mrtvih u zračnom udaru na izbjeglički kamp Slika nije dostupna Eksplozije Izveli niz napada u nekoliko gradova: Poginulo 35 ljudi!

'Da smo ostali, ubili bi i nas', kazala je, okružena svojim mališanima. Nada se da su njezini voljeni ipak među živima.

Do sada je iz Nigerije, zbog Boko Harama, koji na osvojenim područjima provodi strahovladu, izbjeglo više od 170 tisuća ljudi.

'Nigdje u Kuranu ne piše da smiješ ubiti, ukrasti njegovu imovinu i oteti njegovu djecu', ispričao je 60-godišnji Mahmat Abakar, Nigerijac i musliman, koji je posljednji put svoju ženu i osmero djece vidio također prije dva mjeseca. On je također u UN-ovom kampu na rubu Sahare. Gdje je njegova obitelj - ne zna, ali se nada da su živi, piše Associated Press.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene