Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Broj mrtvih skočio na 459

Slavi se svaki spašen život: Izvučeni nakon tri dana!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
27-godišnja nastavnica spašena je nakon 67 sati pod ruševinama, a 18-godišnji student nakom 61 sata. Potraga se nastavlja.

Prema najnovijim podacima u potresu magnitude 7,2 po Richteru koji je u nedjelju pogodio Tursku poginulo je najmanje 459 osoba. Prijašnji podaci govorili su da su ozlijeđene 1.352 osobe i da su se srušile 2.262 zgrade, priopćila je Uprava za katastrofe i izvanredna stanja. Dužnosnici upozoravaju da će broj smrtno stradalih vjerojatno još rasti jer je veliki broj ljudi na popisu nestalih osoba.

Pročitajte i ovo Potres u Turskoj Potres u Turskoj Nakon grozne nesreće napokon su dočekali suđenje: "Tko god je odgovoran za ovo, mora biti osuđen" Potres u Turskoj magnituda 4,1 Potres pogodio Tursku: "Prvo sam pomislio da mi se vrti u glavi"

AP javlja da su spasioci nakon 61 sata ispod ruševina izvukli živog 18-godišnjeg studenta Eyupa Erdema. Eyup se za vrijeme potresa nalazio u stambenoj zgradi, a spasioci su ga locirali pomoću malih kamera na štapovima. Mladić je ozlijeđen te je hospitaliziran. U nastavku potrage, nakon 66 sati pod ruševinama, spašena je 27-godišnja nastavnica.

Nastavnica Gozde Bahar, ozlijeđena, smjesta je prevezena u bolnicu Ercisa, grada najpogođenijeg potresom gdje je pronađena, izvijestile su postaje NTV i CNN-Tuerk. Kada su je izvukli nastavnici je stalo srce, no, uspjeli su je oživjeti, piše AP. Susjed preživjele Akif Goltas potvrdio je na licu mjesta da je mlada žena spašena nakon velikog napora ekipa za spašavanje tijekom cijele noći.

Podsjetimo, jučer se dogodilo trostruko čudo kada je spašena beba stara samo 14 dana, nakon čega su pronađene i njegova majka i baka.

Potraga za preživjelima se nastavlja. Turski Crveni polumjesec trudi se da bi što brže zbrinuo preživjele koji su ostali bez krova nad glavom. Već su se čule pritužbe na nedostatak šatora, a Turska je i od Izraela zatražila montažne kućice.

Izraelsko ministarstvo obrane je preciziralo da će prvi zrakoplov Boeing 747 u srijedu poslijepodne prevesti dijelove nastambi u Tursku, a drugi zrakoplovi će biti poslani sljedećih dana. Ministarstvo obrane je preciziralo da je tursko traženje pomoći stiglo preko veleposlanstva Turske u Tel-Avivu.

Japansko veleposlanstvo u Ankari je objavilo da Tokio donira 400.000 dolara za humanitarne napore a da će hitno poslati i ostalu pomoću, uključujući i šatore. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene