Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga u Meksiku

Misterij male Fride Sofije: Micala je rukom ispod ruševina, a tvrde da nikad nije postojala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvanaestogodišnja djevojčica zarobljena ispod škole srušene u razornom potresu u Meksiku, koja je postala simbol borbe potrage za preživjelima, ustvari ne postoji.

Svjetski mediji u četvrtak su izvještavali o djevojčici od 12 godina koja se nalazi ispod ruševina škole u glavnom gradu Meksika i borbi spasioca s vremenom da je izvuku živu. Međutim, djevojčica koja je dobila i ime Frida Sofia – ne postoji.

Naime, nakon što su više od 30 sati otkopavali ruševine, spasioci su kazali kako su sva djeca mrtva, ili u bolnicama ili kod kuće. Potraga još traje za jednim školskim djelatnikom, kazao je ministar Angel Enrique Sarmiento dodavši da nemaju nikakvih informacija o navodnoj djevojčici Fridi Sofiji ispod ruševina škole Enrique Rebsamen.

"Prebrojali smo s dužnosnicima škole svu djecu i sigurni smo da su ili u bolnicama ili među smrtno stradalima", rekao je ministar.

Meksička televizija Televisa, koja je imala pristup srušenoj školi, prva je izvijestila kako su spasioci primijetili ruku djevojčice među ruševinama u srijedu. Kada su joj rekli da pomakne rukom ako ih čuje, ona je to učinila. I tako se proširila vijest o djevojčici zatrpanoj u ruševinama i među članovima obitelji djece. No, roditelji i rođaci "Fride Sofije" nikad se nisu pojavili.

U potresu je poginulo 19 djece i šest odraslih iz škole Enrique Rebsamen, dok je 11 spašeno.
Nade u pronalazak novih preživjelih u Ciudad de Mexicu tri dana nakon potresa sve su manje.

Po najnovijim podacima lokalnih i nacionalnih vlasti pobrojane su 272 mrtve osobe.

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Snažan potres preplašio stanovnike Meksika (Foto: Arhiva/AFP) 5,9 stupnjeva Jak potres zatresao Meksiko, stanovnici istrčali na ulice u panici

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene