Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traga se za preživjelima

'Bilo je strašno, krevet je sam išao po sobi s nama na njemu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Središnju Italiju noćas je pogodila serija snažnih potresa. Osobito je jak udar bio oko 4:34 sati, magnitude oko 6,0 stupnjeva.

Prema posljednjim podacima najmanje je 73 osobe su poginulo u razornom potresu koji je noćas pogodio regije Lazio i Marche.

Pročitajte i ovo Talijanska policija Nakon napada u Rusiji I naši susjedi na oprezu: Još jedna europska zemlja podigla razinu opasnosti od terorizma Pozzuoli Život na vulkanu Tisuće potresa trese regiju u susjedstvu: ''Sve što možemo je vrlo pozorno pratiti što se događa''

Najteže je pogođena regija Lazio. Više od stotinu ozlijeđenih prebačeno je u bolnice u Rimu i obližnju L'Aquilu.

Neki od ozlijeđenih potreseno su ispričali što se noćas događalo.

'Pao je cijeli strop, no nije me pogodio', ispričala je stanovnica Amatricea Maria Gianni. 'Stavila sam jastuk na glavu i srećom ništa me nije pogodilo. Imam samo lakše ozlijeđenu nogu'.

Druga žena, koja je sjedila ispred svojeg razrušenog doma s dekom preko ramena, rekla je da ne zna što je s njezinim najmilijima. 'Ovo je bio jedan od najljepših gradova u Italiji a sad više ničega nema. Ne znam što ćemo učiniti'.

Turisti koji su zatekli u blizini epicentra opisali su paniku nakon potresa.

'Nas devetero se okupilo na proslavi 60. rođendana u vikendici u blizini Amandole. U panici smo istrčali van. Nakon prvog udara su se tresle zgrade, no nije bilo vidljive štete. Naknadni udari su se činili blaži', kazao je Nick Mortimer.

'Ja sam na odmoru u mojoj kući u regiji Marche, nekoliko kilometara udaljenoj od Amatricea i epicentra. Oko 3 ujutro osjetila sam snažne vibracije. Činilo se kao da traje godinama. Ponovno je bio udar nakon pola sata ili 45 minuta. Bilo je kao 1997. Zastrašujuće', rekla je za Renata Morioni.

'Dragi Bože, bilo je užasno. Zidovi su napukli i sve su knjige popadale s polica', ispričala je Olga Urbani iz obližnjeg Scheggina.

'Bilo je strašno. Činilo se kako krevet sam ide po sobi s nama na njemu' kazala je za Reuters Lina Mercantini iz Cesellija u Umbriji.

Spasioci još tragaju za preživjelima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene