447779
447779
447779
447779
447779

TRENUTAK U KOJEM JE POTRES RAZORIO GRAD Vrijeme je doslovno stalo

  • , 24.08.2016., 14:47
  • Autor:
  • komentara

Sat na zvoniku stoji, ne miče se, a vrijeme u kojem je stao otkucavati vrijeme je 3:36, trenutak kada je potres pogodio grad.

 
 
 
 
Sat na crkvenom tornju u Amatriceu stao je nakon potresa (Foto: AFP)
Sat na crkvenom tornju u Amatriceu stao je nakon potresa (Foto: AFP)

Središnju Italiju u noći s utorka na srijedu pogodila je serija snažnih potresa. Osobito je jak udar bio oko 4:34 sati, kada je udar bio magnitude oko 6,0 stupnja.

O razmjerima štete još uvijek je prerano govoriti, a broj ljudskih žrtava neprestano raste. Tisuće ljudi ostalo je bez krova nad glavom. Među mjestima koja su pretrpjela najveće štete je gradić Amatrice u regiji Lazio koji je gotovo u potpunosti razrušen.

Na jednoj od fotografija koja prikazuje razornu moć potresa, odnosno, nastalu štetu, vidi se i zvonik crkve iz 13 stoljeća, koji je, iako oštećen, ostao stajati na svom mjestu.

Sat na zvoniku stoji, ne miče se, a vrijeme u kojem je stao otkucavati vrijeme je 3:36, trenutak kada je potres pogodio grad.

Sat na crkvenom tornju u Amatriceu stao je nakon potresa (Foto: AFP)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se