Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Središnja Italija

Potres zatresao Italiju: "Osjetilo se kao da je podzemna željeznica protutnjala"

Potres u Italiji
Potres u Italiji Foto: Twitter/ScreenShoot
Potres se dogodio u blizini grada Poggibonsija, 32 kilometra južno od Firence.

Potres magnitude 3,7 po Richteru s epicentrom u Poggibonsiju zatresao je u srijedu u 12:19 područje središnje Italije, 32 kilometra južno od Firence, javlja EMSC.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zvuči privlačno, ali... Pazite da ne nasjednete! Iz HŽ-a upozoravaju na veliku prijevaru: "Budite oprezni"

"Osjetilo se kao da je podzemna željeznica protutnjala", "Mačke su podivljale, osjetilo se ljuljanje zgrade" i "Premještanje namještaja" neki su od komentara građana u blizini potresa.

Potres se također osjetio u Firenci i Empoliju i dogodio se nedugo nakon što je regija testirala sustav hitnog uzbunjivanja. Zbog potresa su ljudi izjurili iz zgrada i izašli na ulice Siene, poznate po umjetničkoj baštini i po Paliju, spektakularnoj konjskoj utrci.

 

 

Katedrala je bila evakuirana oko sat vremena, rekao je AFP-u njezin ured za medije. Potres je prouzročio otpadanje žbuke, prema izvješćima talijanskih medija, ali to tiskovni ured katedrale nije želio potvrditi.

Gradsko vijeće je naredilo zatvaranje svih muzeja do kraja srijede i u četvrtak, iako je rečeno da nema vidljive štete na zgradama. Povijesno središte Siene uvršteno je na UNESCO-ov popis svjetske baštine.

Italija je sklona potresima. Smrtonosni potresi 2009. i 2016. ubili su svaki po približno 300 ljudi.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene