Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez težih posljedica

Potres od 5,8 stupnjeva zatresao Sofiju. U panici istrčavali na ulice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potres magnitude 5,8 po Richteru zatresao je bugarski glavni grad Sofiju danas ujutro i izazvao paniku među stanovništvom.

Potres u tri sata ujutro zatresao je zgrade i prozore, ali nije bilo žrtava, niti veće materijalne materijalne štete, objavio je nacionalni radio. Epicentar je bio blizu grada Pernika, 25 kilometara od Sofije, na dubini od 9,4 kilometra.

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Slab potres pogodio Zagreb Magnitude 1,2 Slab potres uznemirio dio Zagrepčana: "Osjetilo se kao kratka grmljavina"

>> Bologna: Tlo i dalje podrhtava, ljudi spavaju u automobilima

U Sofiji su brojni stanovnici u panici istrčali na ulice u pidžamama i okupili se ispred svojih zgrada. U Perniku ima materijalne štete, urušenih dimnjaka, pukotina na zidovima i razbijenih prozora. Prije dva dana potres u talijanskoj Ferrari usmrtio je šest ljudi, ali po bugarskom seizmološkom intitutu između ova dva potresa nema poveznica. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene