Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatreslo im se tlo pod nogama

'Svi smo bili u panici, sve je popadalo sa polica'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutros se zatreso tlo pod nogama stanovnika Novog Zelanda, točnije 35 kilometara sjeverozapadno od mjesta Kaikoura.

Snažan potres magnitude 6.3 po Richteru zabilježen je jutros 35 kilometara sjeverozapadno od mjesta Kaikoura na Novom Zelandu.

Pročitajte i ovo Potraga za nestalima i spašavanje odsječenih nakon potresa na Tajvanu - 1 Utrka s vremenom FOTO Potraga za nestalima u potresu na Tajvanu: Stotine su odsječene, više od tisuću ozlijeđenih Ilustracija Nema prijetnje od cunamija Vrlo jak potres pogodio otočje na Novom Zelandu

Služba za praćenje potresa objavila je da se potres mogao osjetiti duž cijelog otoka, no veća šteta nije zabilježena upravo zbog toga što se dogodio na iznimno velikoj dubini od 76 kilometara, piše News.com

 

 

VIDEO Zatresle se zgrade: Snažan potres pogodio Tajvan i Japan

Vjećnik Kaikoure Stuart Grant kazao je da je tlo podrhtalo dva puta, a drugi potres je bio puno jači od prvog. "Svi smo bili u panici, sve je popadalo sa polica. Šteta za sada nije velika", rekao je Grant.

Oko 1.600 km dugačka i do 200 km široka nazvana "Zemlja dugog bijelog oblaka" smještena je na dodiru Pacifičke i Indoaustralske litosferne ploče, na kojem je nastalo mlado nabrano gorje Južnih Alpa i vulkanske pojave na Sjevernom otoku, a Novi Zeland često pogađaju potresi umjerene jačine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene