Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sa sigurnosnih kamera

ZASTRAŠUJUĆA SNIMKA POTRESA Ovako izgleda 7,7 stupnjeva podrhtavanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Agencija Reuters objavila je snimke potresa u Čileu, u trenutku kad su se podrhtavanja dogodila.

Snažan potres jačine 7,7 stupnjeva zatresao je Čile, a na snimkama sigurnosnih kamera, može se jasno vidjeti o koliko zastrašujućim podrhtavanjima je bila riječ. Na svu sreću, žrtava nije bilo.

Pročitajte i ovo Nuklearna elektrana Fukushima 2011. godine Japan prvi puta izdao upozorenje za tsunami još od Fukushime: Znate li što se tada dogodilo? Šteta nakon potresa u Japanu - 1 Golema šteta VIDEO Nakon potresa, tsunami pogodio Japan: Pogledajte zastrašujuće snimke

Povučeno je upozorenje na tsunami izdano nakon što je u nedjelju potres snage 7,7 stupnjeva po Richteru pogodio područje 225 kilometara jugozapadno od grada Puerto Montta na jugu Čilea, objavili su dužnosnici.

Američki Centar za upozoravanje na tsunami u Tihom oceanu objavio je kako više ne postoji opasnost od tsunamija. Centar je ranije izdao upozorenje svim područjima u krugu od 1000 kilometara udaljenosti od epicentra potresa.

Ricardo Toro, šef čileanskog ureda za hitne situacije Onemi, rekao je kako će i dalje nadzirati postoji li mogućnost za tsunami, te je ponovio svoj poziv stanovnicima grada Los Lagosa da napuste obalu i odu na viša područja. Dodao je kako nema izvješća da je u potresu bilo žrtava.

Onemi je objavio kako je područje Los Lagosa napustilo oko 4 tisuće građana.

Dubina potresa bila je na oko 34,6 kilometara, rekao je Američki geološki institut. Prema medijskim izvješćima potres se osjetio i u jugozapadnom argentinskom gradu Bariloche

Čile ima dugu povijest smrtonosnih potresa, uključujući onaj iz 2010., snage 8,8 stupnjeva, koji je pokrenuo tsunami koban za obalne gradove. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene