Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mogao se osjetiti i u Hrvatskoj

Potres jačine 4,2 pogodio područje Tomislavgrada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snažniji potres jakosti 4,2 stupnja po Richterovoj ljestvici osjetio se u ponedjeljak prije podne na području općine Tomislavgrad, izvijestili su lokalni mediji pozivajući se na navode iz centra za seizmologiju federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U 11.24 sati uređaji seizmološkog centra Federacije BiH zabilježili su jači potres na lokalitetu 13 km od Tomislavgrada. Jačina potresa u hipocentru iznosila je 4,2 stupnja po Richteru, a intenzitet u epicentru bio je 6 stupnjeva Mercallijeve ljestvice.

>>
Potres na granici Crne Gore i BiH, osjetio se i u Dubrovniku

Kako je za Radio Tomislavgrad izvijestio Rusmir Gorušanin iz Centra za seizmologiju federalnoga hidrometeorološkog zavoda, potresi ovoga intenziteta mogu izazvati materijalne štete na uglavnom slabo građenim objektima.

Dodao je da uslijed smirivanja tla može doći i do slabijih potresa tijekom dana, a ovaj se potres, po njegovim riječima, mogao osjetiti i u susjednima mjestima u Republici Hrvatskoj. Općinske vlasti nisu dobile dojave o nastaloj šteti. (Hina)

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Spomenuo i hibridni rat Dodik opet šokira! Bošnjačkim političarima poručio da su glupi: "Najbolje je da se raziđemo, neka vam ostane 25 posto teritorija" Potres pogodio BiH "Poput neke eksplozije" Snažan potres pogodio BiH, osjetio se i u Hrvatskoj: "Tresao se plafon, zidovi, stolovi. Trenutak do rušenja je falio"

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene