Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Indoneziju pogodio snažan potres

Potres 7,5 po Richteru, najmanje četiri poginule osobe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potres magnitude 7,5 po Richteru pogodio je u noći na ponedjeljak indonezijski otok Sulawesi, pri čemu su poginule najmanje četiri osobe, uništeno je nekoliko stotina kuća, izvijestile su lokalne vlasti.

Zbog snažnog potresa, vlasti su proglasile potencijalnu opasnost od tsunamija, no uskoro je ona povučena. Razina mora nakratko se podignula. 

Pročitajte i ovo Potres na Tajvanu Iznad 6,0 prema Richteru Nema mira: Niz snažnih potresa i podrhtavanja pogodilo Tajvan Potres u blizini Rijeke Magnitude 3,1 Potres u blizini Rijeke: "Izuzetno jak i glasan zvuk. Kao da je nešto eksplodiralo"

Epicentar potresa bio je na 21 km dubine i oko 136 km od obalnog grada Gorontala, izvijestio je Američki geofizički institut, koji je nakon prvog, registrirao još dva manja potresa.

Najmanje tri osobe poginule su, a dvadesetak ih je ozlijeđeno u mjestu Buol na sjeveru otoka, kada su na njih, dok su pokušavali pobjeći iz kuća, pali dijelovi zidova ili crepova. 

>> Povučeno upozorenje od tsunamija

Nekoliko stotina kuća u istom je području oštećeno. Komunikacija s tim dijelom otoka i u ponedjeljak je otežana, rekao je guverner pokrajine Središnji Sulawesi HB Paliuju. Jedna osoba poginula je u području Gorontalo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene