Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga za letom MH370

Priznali! Postoji mogućnost da ga nikada nećemo pronaći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izgledi da će biti pronađeni plutajući dijelovi nestalog malezijskog zrakoplova jako su mali, a nova faza potrage bit će usredotočena na puno veće područje Indijskog oceana, izjavio je u ponedjeljak australski premijer Tony Abbott.

Potraga za letom MH370, koji je nestao na putu iz Kuala Lumpura za Peking 8. ožujka s 239 putnika i članova posade, dosad nije dala rezultata. Nisu nađeni nikakvi tragovi ostataka aviona.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istraga upućuje na otmicu ili sabotažu Potraga za nestalim MH370: Netko je pogasio ključnu opremu?! Slika nije dostupna 239 nestalih Što se dogodilo letu MH370 i dalje ostaje zagonetka

S obzirom na to koliko je prošlo vremena od njegova nestanka, Abbott je rekao da će se napori sada preusmjeriti s vizualne potrage koje su provodili zrakoplovi i brodovi prema podvodnoj opremi za pretraživanje podmorja sofisticiranim senzorima.

Koji misterij!

Međutim, on je priznao da je moguće da zrakoplov nikada neće biti pronađen. 'Učinit ćemo sve što je u našoj moći da riješimo tu zagonetku', rekao je Abbott novinarima u Canberri. Malezija, Kina, Japan, Novi Zeland, Južna Koreja, Velika Britanija i SAD pomažu Australiji u provođenju najskuplje potrage u povijesti zrakoplovstva.

I dalje nije poznato zašto je Boeing 777 promijenio smjer i nestao s radara. Malezijske vlasti još nisu isključile mehaničke probleme, ali su rekle da dokazi ukazuju na to da je namjerno skrenut s predviđene rute.

Malezija je pod pritiskom ožalošćenih obitelji da pronađene olupinu aviona kako bi se točno utvrdilo što se dogodilo. Međutim, veliko vodeno prostranstvo sjeverozapadno od australskog grada Pertha jedno je od najudaljenijih mjesta na svijetu i također jedno od najdubljih, što otežava potragu.

Iako se vjerovalo da je otkriven signal koji odašilje crna kutija 4. travnja, potraga na tom području nije dala nikakve rezultate. Trebat će šest do osam mjeseci za pretragu novog, proširenog područja koja će Australiju stajati 60 milijuna australskih dolara (55,69 milijuna američkih dolara), rekao je Abbott. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene