Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izložena velikom pritisku

Potpora Angeli Merkel najniža u zadnjih pola godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpora konzervativcima njemačke kancelarke Angele Merkel pala je na najnižu razinu u više od pola godine nakon poraza na važnim regionalnim izborima, pokazalo je novo ispitivanje javnog mišljenja objavljeno u srijedu.

Anketa koju je provela Forsa za magazin Stern druga je ovoga tjedna koja je pokazala bitno smanjenje razlike između bloka Merkeličinih konzervativaca i socijaldemokrata lijevog centra (SPD), velikih pobjednika na izborima u Sjevernoj Rajni-Vestafaliji.

Merkel je izložena sve većem pritisku, kako od svojih međunarodnih partnera tako i od oporbenih stranaka kod kuće, da poduzme snažnije korake za jačanje rasta u pogođenim članicama eurozone kao što su Grčka i Španjolska.

Pročitajte i ovo Angela Merkel Porazgovarali o ratu Halo, halo: Merkel nasjela na lažni poziv ruskih komičara Angela Merkel i Vladimir Putin MUTTI OTVORILA DUŠU Angela Merkel priznala pogreške u politici prema Rusiji: "Nisam se baš pretjerano zalagala"

>> Znakovito? Obama se sastaje s Merkel nakon G8

Forsino ispitivanje javnog mišljenja dalo je Kršćanskim demokratima (CDU) Angele Merkel 31 posto, što je najmanja potpora koju su dobili od listopada 2011. SPD je u istoj anketi dobio 27 posto.

Međutim, izgleda da kancelarkina popularnost time nije pogođena budući da je ona u istoj anketi dobila 48 posto potpore, a nova politička zvijezda SPD-a Hannelore Kraft, pobjednica izbora u Sjevernoj Rajni-Vestafaliji, samo 29 posto. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene