Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ronilački turizam u porastu

Potopljeni brodovi među ronilačkim pozicijama na Kvarneru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ronilački turizam na Kvarneru u stalnom je porastu. Raznolika flora i fauna, geološko i biološko bogatstvo te mnoštvo podmorskih spilja sve su veći mamac za ljubitelje ovog sporta.

Oči u oči s ribama u potpunoj tišini najbolji je način odmora, reći će mnogi. U najstarijem jadranskom ronilačkom centru u Kostreni opuštaju se mnogi. 'Stvarno je kul, nije komplicirano i to svatko može probati', rekao je Antoine iz Francuske.

Pročitajte i ovo Napad morskog psa More puno krvi VIDEO Stravičan napad velike bijele psine: Silovito krenuo prema roniocima, a onda se dogodilo nešto potpuno neočekivano Slika nije dostupna Za jednim se još traga STRADALA DVOJICA RONILACA Jedan pronađen u podvodnoj špilji, drugi nekontrolirano potonuo

Upravo bogatstvo flore i faune uz zanimljiv podmorski teren na Kvarner privlači sve više ronilaca. Osim samog podmorja, roniocima je bitna i usluga - na suhom. Zato centri sve više razvijaju i dodatne sadržaje.

'Ovdje ljudi vole prvenstveno doći zbog cjelokupne usluge koju im tu nudimo, osim ronilačkog centra postoje smještajni kapaciteti, restoran, lounge bar, veliki parking', kaže Petar Perković, direktor ronilačkog centra.

Gosti najčešće dolaze iz sjeverne Italije, Slovenije, Austrije i Njemačke. Ronilački turizam za Kvarner ima veliki značaj. 'Pogotovo ako govorimo o predsezoni i postsezoni. To je apsolutno motiv dolaska, imamo prekrasne ronilačke pozicije na Kvarneru, postoje i određeni potopljeni brodovi koji su zasigurno vrlo interesantni stranim gostima', kaže Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ Kvarnera.

Zbog kojih ronilački turizam mora postati i ostati - cjelogodišnji.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene