450265
450265
450265
450265
450265

Potekla krv u Njemačkoj: Desničari napali migrante

  • , 15.09.2016., 14:57
  • Autor:
  • komentara

Desničari su tijekom večeri uzvikivali "Bautzen je za Nijemce", a jedan je Marokanac pogođen bocom u lice.

 
 
 
 
Njemačka policija (Foto: AFP)
Njemačka policija (Foto: AFP)

Nešto manje od stotinu pripadnika ekstremne desnice napalo je u srijedu navečer dvadesetak migranata u središtu njemačkog grada Bautzena.

Verbalni sukobi su brzo prerasli u fizičke, no stotinjak policajaca je uspjelo na vrijeme spriječiti da ne dođe do tragedije.

Desničari nisu štedjeli ni policiju, ali ni liječnike koji su u došli pomoći 18-godišnjem Marokancu pogođenom bocom u lice. I njih su gađali kamenjem, a očevici prenose i to da su tijekom sukoba uzvikivali "Bautzen je za Nijemce".

Također, lokalni mediji navode da migranti nisu bili ništa manje agresivni, pa tako njemački tisak ističe i to da je jedan 32-godišnji građanin Bautzena gadno stradao jer ga je suparnik isjekao staklom od boce po vratu i leđima. 

Sukobi su stali oko pola tri ujutro, međutim sve ukazuje na to da u tom gradu neće tako skoro biti mira na ulicama. Lokalno je stanovništvo i ranije iskazivalo netrepeljivost prema migrantima, pa u tom kontekstu vrijedi podsjetiti da su pojedini u veljači pljeskali dok su desničari palili  hotel pripreman da postane prihvatni centar. 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se