Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Kanađani se štite

Nakon ovog još teže do posla u Kanadi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kanadska je vlada objavila reforme Programa privremenog zapošljavanja stranih radnika, koje su odmah stupile na snagu, a kako bi se dodatno zaštitila prednost Kanađana pri dobivanju posla.

Da biste radili u Kanadi, vaš vam poslodavac mora pribaviti dokument LMO - procjena tržišta rada (labour market opinion), koji izdaje njihovo resorno ministarstvo (HRSDC), a služi kao dozvola za rad. Pozitivno mišljenje je potvrda kako za tu poziciju ne postoji raspoloživa domaća radna snaga.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ottawa Ubojstvo šokiralo predgrađe: U kući pronađeno šest tijela, četvero su djeca Prosvjed hrvatskih poljoprivrednika - 3 Nezadovoljni uvjetima Hrvatski poljoprivrednici spremni na novi veliki prosvjed: "Ako će ići oni, ići ćemo i mi"

Stroža pravila za dobivanje pozitivnog LMO-a

Svima koji se informiraju o radu u Kanadu, to je poznata informacija. Nova je stvar to da je kanadska Vlada postrožila zakone koji se odnose na strane radnike. Odnosno, postrožili su pravila kada je u pitanju dobivanje pozitivnog LMO-a.

Vlada premijera Stephena Harpera ovih je dana objavila reforme Programa privremenog zapošljavanja stranih radnika (Temporary Foreign Worker Program-TFWP), a kako bi se za Kanađane dodatno osigurala mogućnost prednosti pri traženju posla.

>>Kanada: Hrvatska na popisu 'sigurnih' zemalja

Ministrica za razvoj ljudskih resursa Diane Finley i ministar uprave Jason Kenney objavili su početak reforme Programa privremenog zapošljavanja stranih radnika, a izmjene su na snagu stupile - odmah. Cilje je veća zaštita kanadskih radnika.

'U Kanadi se događa veliki manjak stručnih radnika diljem zemlje i u brojnim industrijama i Kanađani moraju biti prvi na poziciji pri zapošljavanju', rekao je ministar Finley.

Izmjene su dio Akcijskog gospodarskog plana kanadske Vlade i donosi niz zakonskih, administrativnih i izmjena pravila, koja su na snagu stupila odmah, a možete ih detaljno proučiti na internetskim stranicama kanadske vlade.
 

'Svrha Programa privremenog zapošljavanja stranih radnika je upravo u samom nazivu - privremeno popunjavanje trenutnih potreba za radnicima, a ove će reforme pridonijeti tome kako bismo bili sigurni da su kanadski radnici uvijek na prvom mjestu pri zapošljavanju.'

Ova će vijest zasigurno zainteresirati brojne Hrvate koji razmišljaju o odlasku u tu zemlju. Podsjetimo, brojni su Hrvati u veljači, nakon inicijative kanadskog veleposlanstva 'International Experience - Kanada' u samo 45 minuta razgrabili vize za jednogodišnji rad u Kanadi.

Na FB stranici Working holiday in Canada naći ćete najnovije informacije i iskustva naših ljudi, koji su na privremenom radu u Kanadi ili planiraju tamo otići.

Vas pozivamo da nam se s komentarima ili osobnim iskustvima s privremenog rada u Kanadi ili nekoj drugoj zemlji javite na moj.report@novatv.hr.

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene