Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potrebno je više paziti

Postrožene kazne za izvanbračne avanture!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasti indonezijske pokrajine Aceh usvojile su u subotu zakon prema kojemu će izvanbračni seks biti kažnjavan bičevanjem.

Pokrajinski parlament usvojio je aklamacijom zakon koji predviđa do 100 udaraca bičem za takav čin.

Pročitajte i ovo Prabowo Subianto (L) i Gibran Rakabuming Raka (D) "Najbolji Indonežani" Nakon neslužbenih rezultata Subianto proglasio pobjedu, rivali daleko iza njega Valentinovo - 3 U braku 70 godina Tajna dugovječne ljubavi: "Lijepa mi je. Moja prva ljubav. Slušamo jedno drugo što je najvažnije"

"Zakon je dio provedbe islamskog šerijata u Acehu i stanovnici... žele da se on u cijelosti primjenjuje", rekao je jedan dužnosnik.

Zakonom se, među ostalim, reguliraju izvanbračni i istospolni odnosi, silovanje, seksualno uznemiravanje, alkohol i kockanje.

Portal za nevjerne poručuje: Preljub je pozitivna stvar

Ljudi koji nisu u braku, a uhvati ih se u spolnom odnosu mogu dobiti do 100 udaraca bičem, platiti kaznu u iznosu od jednog kilograma zlata ili dobiti zatvorsku kaznu u trajanju od 100 mjeseci.

Par koji nije u braku, a koji bude uhvaćen prilikom ljubljenja, može biti kažnjen s 30 udaraca bičem ili će morati dati 300 grama zlata ili završiti u zatvoru do 30 mjeseci.

Taj se zakon odnosi i na nemuslimane, ali oni mogu izabrati hoće li biti kažnjeni prema šerijatskom zakonu ili sekularnom nacionalnom zakonu, rekao je Ramli Sulaiman, predsjednik parlamentarnog povjerenstva koje je bilo zaduženo za izradu zakona. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene