Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROTJERALI ISLAMSKU DRŽAVU

Inino postrojenje u Siriji u potpunosti kontrolira vojska

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hayan, naftno postrojenje Ine u Siriji, u rukama je sirijske vojske koja je potpuno preuzela kontrolu nad tim područjem.

Sirijske vojne postrojbe u potpunosti su preuzele kontrolu nad Ininim postrojenjem Hayan. Vojni izvori agencije SANA potvrdili su da su vojne postrojbe tijekom posljednjih nekoliko dana uništile i posljednji otpor pripadnika Islamske države, javlja agencija SANA

Pročitajte i ovo Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji Islamska država objavila fotografiju napadača koji su navodno odgovorni za napad u Rusiji Užas u Rusiji Islamska država objavila fotografiju napadača: Ovo su muškarci odgovorni za pokolj u Moskvi

Dodaje se da vojni stručnjaci rade na onesposobljavanju eksplozivnih naprava koje su unutar postrojenja postavili pripadnici IS-a.

Inino postrojenje su pripadnici IS-a minirali još početkom siječnja, prije nego što su se iz njega povukli pritisnuti snažnim napadima sirijske vojske. 

Ina je u aktivnostima istraživanja i proizvodnej u Siriji sudjelovala još od 1998. godine temeljem potpisanih Sporazuma o podjeli proizvodnje (PSA) te je objavila šest komercijalnih otkrića (Jihar, Al Mahr, Jazal, Palmyra, Mustadyra i Mazrur) sa značajnim nalazištima rezervi nafte, kondenzata i plina.

Kako bi se na tom prostoru mogle provoditi naftne operacije osnovana je kompanija HPC (Hayan Petroleum Company), zajednička kompanija Ine i GPC-a (General Petroleum Company), no zbog ratnih okolnosti njihova je djelatnost na polju Hayan trajala je samo 57 dana u 2012. godini.

Sirijska naftna polja Ini su mjesečno donosila oko 60 milijuna dolara, a proizvodnju su odlučili obustavitizbog sankcija koje je Europska unija uvela Siriji.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene