Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasilje se nastavlja

Posrće mirovni plan u Siriji, Rusija upozorava na 'urote'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pobunjenici i snage odane sirijskom predsjedniku Bašaru al-Asadu intenziviraju borbe u Siriji i više teže ostvarenju vojnih ciljeva nego mirnome rješenju.

Izjava general bojnika Roberta Mooda dolazi u vrijeme kada se Rusija sve više protivi pritisku Zapada na Asada, ustrajući na tome da neće raspravljati o dobu nakon Asada.

'Nasilje se u posljednjih deset dana intenziviralo, uz gubitke na objema stranama te velik rizik za naše promatrače', rekao je Mood u Damasku.

Pročitajte i ovo Maria Zaharova poslala je poruku SAD-u Nisu zadovoljni Nakon američke pomoći Ukrajini oglasila se i Rusija: "Ovaj rat za njih će završiti ponižavajuće, kao u Vijetnamu" Pad ruskog bombardera Koji je razlog? VIDEO Dramatičan video: Srušio se ruski bombarder, zapalio se u letu nakon izvršene misije

>> Rusija niječe pregovore o Asadovu odlasku

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je u Moskvi da rasprave o političkoj transformaciji u Siriji nakon Asada 'nisu održane niti mogu biti održane, jer je to u suprotnosti s našom pozicijom da donosimo odluke umjesto sirijskog naroda'.

'Mi se ne bavimo svrgavanjem režima, niti odobravanjem jednostranih akcija kroz Vijeće sigurnosti UN-a niti sudjelovanjem u bilo kakvim političkim urotama', istaknuo je Lavrov.

>> U Siriji u zadnjih mjesec dana više od 2.300 mrtvih

Njegov komentar odnosio se na izjavu glasnogovornice State Departmenta Victorie Nuland koja je dala naslutiti da su Washington i Moskva razgovarali o strategiji u Siriji nakon Asada. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene