Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Obrok po izboru

Posljednji obrok osuđenika na smrt

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Privilegija osoba osuđenih na smrt jest da mogu po želji izabrati zadnji obrok.

No, 49-godišnji Clarence Carter, posljednji pogubljeni zatvorenik u SAD-u, nije bio pretjerano izbirljiv. Za zadnji obrok poželio je salatu od tune, bijeli kruh, kuhani krumpir, repu sa zelenim povrćem, naranču i sok, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Zdravi obrok, ilustracija - 2 Gori smo od prosjeka "Nije ni čudno": Sve si manje ljudi može priuštiti zdrav obrok, a posebno boli jedan podatak Obnova poliklinike na Šalati - 3 Čeka se obnova Bazen ispred rendgena: Poliklinika na Šalati čeka obnovu još od potresa - "To je na sramotu svih"

Njegovi prethodnici nisu bili tako skromni niti orijentirani na zdravu hranu. Za zadnji obrok izabrali bi pečeno pile, jastog, sladoled i odrezak. Carater je za zadnji obrok poželio isto što i njegov prethodnik u zatvoru u Ohiou.

Prije nego što je pogubljen 1990. godine, osuđeni ubojica iz Houstona James Smith prije pogubljenja zatražio je samo jogurt. Robert Harris, pogubljen zbog ubojstava 1992. godine, zadnju je jeo piletinu iz Kentucky Fried Chicken, dvije velike pizze, popio je šest boca gaziranog pića i pušio Camel cigarete.

Serijski ubojica Ted Bundy nije imao specijalnih želja, pa mu je ponuđen tradicionalni obrok koji se služi u toj prilici. Dobio je odrezak, jaja, pire od graha, tost, mlijeko, kavu, sok od naranče, putar i žele. Pogubljen je 1989. godine.

Teresa Lewis, prva žena koja je dobila smrtnu kaznu u Virginiji prije gotovo 100 godina, za zadnji obrok je imala prženu kokoš, grašak s putrom i njemačku čokoladu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene