Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poginule 62 osobe

SEKUNDE PRIJE TRAGEDIJE Objavljenje posljednje riječi pilota Boeinga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U rušenju zrakoplova kompanije Flaydubai prošli tjedan poginule su 62 osobe

Ruska državna televizija emitirala je posljednje riječi pilota putničkog zrakoplova kompanije Flydubai koji se prije tjedan dana srušio u Rostovu na Donu, pri čemu su poginule 62 osobe.

Pročitajte i ovo Ilustracija problemi na pisti Boeing ostao bez kotača netom prije polijetanja, putnike morali ukrcati na zamjenski let Greška na zrakoplovu Boeing 737 MAX 9 Hitna inspekcija zrakoplova: Putnici u šoku snimali let s "otvorenim vratima"

TV postaja Rusija 1 objavila je u petak kako su u posjedu posljednih minuta razgovora prije nego se Boeing 737 srušio. Zrakoplov koji je letio iz Dubaija pri drugom pokušaju slijetanja promašio je pistu. Transkript sugerira da je pilot izgubio kontrolu nad avionom neposredno nakon isključenja autopilota.

'Ne brini', ponavljao je pilot u više navrata, a onda nekoliko sekudni kasnije više puta rekao 'Ne radi to'. Posljednja naredba koja se također ponovila više puta bila je 'Podigni ga'.

Tijekom posljednjih nekoliko sekundi mogu se čuti 'neljudski krikovi'.

Ruska televizija prenijela je i neslužbeno objašnjenje, pozivajući se na stručnjake, kako je pilot slučajno uključio stabilizaciju krila na repu dok je pokušavao izravnati zrakoplov. Kada se to aktivira, navode, avion prakrički ne reagira na pilotovu upravljačku ploču.

'Piloti očito nisu razumjeli da je stabilizator kriv za poniranje', poručili su na televiziji.

Pilot je stabilizator mogao slučajno aktivirati zbog kroničnog umora. Jedino drugo moguće objašnjenje je kvar na automatskim sustavima aviona.

Istražitelji pokušavaju odgonetnuti jesu li za nesreću krivi loše vrijeme, pogreška pilota ili tehnički kvar, piše AFP. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene