Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plemeniti i nesebični

Posljednja misija: 20 heroja koji znaju da se neće vratiti iz nuklearke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Situacija u nuklearnoj elektrani Fukushima je očajna, a očajna vremena rađaju heroje i ljude koji su spremni žrtvovati sebe, kako bi spasili druge. To je slučaj i s 20 radnika, koji su pristali otići na 'posljednju misiju'.

Nakon potresa, tsunamija i serije eksplozija, daljnje gašenje reaktora u nuklearki Fukushima više nije spadalo u obim normalnog posla. Kompanije TEPCO i Tokyo Electric zatražile su dobrovoljce i ljude s iskustvom da pomognu i spase što se spasiti da, a to su životi ljudi u okolici nuklearne elektrane. Odazvalo se 20 dobrovoljaca i heroja, koji su se pridružili gasiteljima u nuklearki.

Pročitajte i ovo Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga

>> U NE dvoje nestalih i 20 ozračenih heroja koji rade na rashlađivanju

Japanska agencija Jiji piše o dvojici radnika, koji su odlučili pristati na pogibeljan posao, kako bi spasili budućnost korištenja atomske energije. Prema riječima 56-godišnjeg radnika, jednog od dvojice navedenih, ako stvar propadne u Japanu, korištenje atomske energije u čitavom svijetu biti će dovedeno u pitanje.

Oproštajno pismo

Njegova kći, kako pretpostavlja agencija Jiji, putem Twittera je opisala trenutak kad joj je otac rekao da je odlučio pomoći. Osjećala je ponos i strah zbog njegove odluke.

'Borila sam se sa suzama kad sam čula da je otac, koji ima samo šest mjeseci do mirovine, pristao pomoći', napisala je na Twitteru. Njezin otac već se desetljećima bavi radom u nuklearnoj elektrani i ima bogato iskustvo u svemu vezanom za proizvodnju atomske energije. 'Idem obaviti svojevrsnu misiju', citirala je objašnjenje svojeg oca.

Drugi radnik dobrovoljac, čije ime nije objavljeno, uputio je oproštajno pismo svojoj supruzi. Poručio joj je da se suoči s time da ga možda više nikad neće vidjeti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene