Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan nakon otkazanog puta

Političari u BiH nakon Milanovićeva nedolaska šute, ali u komentarima na portalima - druga slika

Aktualno Galerija Mario Jurič Mario Jurič Foto: DNEVNIK.hr Zoran Milanović Zoran Milanović Foto: DNEVNIK.hr Zoran Milanović Zoran Milanović Foto: DNEVNIK.hr +0 Zoran Milanović Galerija 1/4 >>
Hrvatski predsjednik - Zoran Milanović još je jednom podigao prašinu oko svog otkazivanja posjeta BiH. Za sve je prozvao, kako on to opisuje, Baščaršiju.

Kao razlog otkazivanja naveo je sigurnosni problem. BiH službe u nedjelju su demantirale Milanovića, tvrdili da nisu imali informaciju o ugroženoj sigurnosti predsjednika.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić i voditelji Dnevnika Nove TV ANALIZA HRVOJA KREŠIĆA Nelagoda, suzdržanost i formalnost na Pantovčaku! Tvrda kohabitacija se nastavlja: "Sumnjam da će Milanović odustati od borbe" Andrej Plenković stigao na Pantovčak po mandat za sastavljanje vlade - 2 jedan likuje, drugi se kiselo osmjehuje FOTO Pogledajte kako je izgledao susret Milanovića i Plenkovića

Ali, neki komentari po portalima nisu odraz dobrodošlice.

"Dolazi kopile da provocira. Mogao bi oplakati zbog toga", "Samo da ga ne stigne koji kesten i da ne bude trč'o k'o Vučić iz Srebrenice", "Treba to kamenovat smeće", "Napast krmka bar trulim jajima", neki su od komentara.

"Vidjet ćemo se opet, ja sam tamo bio nedavno i bit ću opet i nikakvi bukači i moralni kamatari me u tome neće spriječiti, neka se nose", poručio im je predsjednik Milanović.

Na naslovnicama dnevnih novina

Zasad, u Sarajevu je na naslovnicama dnevnih novina.

"Milanović je uvijek dobrodošao u BiH. Naravno, retorika koju ima zadnjih šest mjeseci je nama zbunjujuća", navodi glumac Emir Hadžihafizbegović u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Josipe Krajinović.

"Mislim da retorika ne pridonosi stabilizaciji sigurnosnih prilika", smatra Senad iz Sarajeva.

"Predsjednik Milanović jučer nije došao. Bolje što nije, što se mene lično tiče - ne treba zbog svojih izjava, kritika, ponašanja...", navodi Osman iz Sarajeva.

"Da je baš ugrožena sigurnost zbog možda njegovih nebuloznih izjava - čisto sumnjam, ne vjerujem", dodaje građanin Sarajeva.

Kad će Milanović posjetiti BiH u ugodnijoj atmosferi - taj dan zasad se ne nazire.

Ekipa Dnevnika Nove TV u Sarajevu

Reporter Mario Jurič posjetio je Sarajevo. Kako je rekao, visoki politički dužnosnici o toj temi u ponedjeljak šute.

"Odbijenice su nam stigle s više adresa i to od ureda Visokog predstavnika u BiH, Željka Komšića, ali i Šefika Džaferovića, članova Predsjedništva BiH. Nitko od njih nije želio komentirati ni izjave predsjednika Milanovića, kao ni problem koji je on iznio vezano za sigurnost", izvjestio je Jurič.

"Atmosfera u BiH destabilizirana je najprije s političke strane, a onda se dio prelijeva i na dio građana. Najveći dio građana umoran je od političkih prepucavanja i želi bolje uvjete života i to sva tri naroda u BiH - Hrvati, Bošnjaci, ali i Srbi", dodao je.

"Predsjednik Milanović kazao je kako će ponovno doći u BiH. Kad će to biti - zasad još uvijek nije poznato. Sigurnosne službe još su jučer kazale kako u organizaciji njegova posjeta koji se trebao dogoditi jučer nije bilo nikakvih problema", navodi Jurič i podsjeća da je prije tjedan dana u posjeti BiH bio premijer Andrej Plenković te da je sve prošlo bez problema.

"BiH i danas se suočava sa svojom prošlošću. Sljedeće godine su izbori pa bi ta retorika mogla biti i žešća", zaključio je Jurič.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene