Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak istrage

Posebni tužitelj u Washingtonu sazvao veliku porotu u istrazi o ruskom utjecanju na izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posebni tužitelj Robert Mueller sazvao je veliku porotu u Washingtonu kako bi istražio navode o ruskom miješanju u američke izbore 2016., izvijestio je u četvrtak list The Wall Street Journal navodeći dva neimenovana izvora upoznata s time.

Velika je porota započela svoj rad zadnjih tjedana, što je znak da se zahuktava Muellerova istraga o navodnim ruskim naporima da utječu na izbore te je li Rusija bila u dosluhu s kampanjom predsjednika Donalda Trumpa, rekao je Journal.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin scenarij koji nitko ne želi Putin na krilima pobjede: "Svima je jasno da će ovo biti samo jedan korak od trećeg svjetskog rata" Ruski interkontinentalni balistički projektil "Balkan nije spreman" Vojni stručnjak o izgledima za veliki rat: "Rusija bi u jednom slučaju upotrijebila nuklearno oružje, a treći svjetski rat trajao bi nekoliko dana"

Rusija igra znatnu ulogu u prvih šest mjeseci Trumpova predsjedništva s kongresnim tijelima koja istražuju umiješanost Rusije u izbore za koju američke obavještajne agencije smatraju da je bila zamišljena da prevagne glasovanje u Trumpovu korist.

Moskva niječe bilo kakvu umiješanost a Trump niječe dosluh svoje kampanje i opetovano osuđuje istrage kao politički lov na vještice.

Muellerovo korištenje velikom porotom može mu dati snažno oruđe u potrazi za dokazima, među kojima i izdavanje sudskih poziva i prisiljavanje svjedoka da svjedoče.

Velika porota skupina je običnih građana koja, radeći iza zatvorenih vrata, razmatra dokaze i moguća kaznena djela koja istražuje tužitelj i odlučuje o tome treba li podnijeti kaznene prijave. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene