Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvati kao podizvođači

'Posao stoljeća' dobit će Kinezi?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crnogorski minister prometa Andrija Lompar izjavio je da je crnogorska vlada već počela intenzivne razgovore s kineskim tvrtkama o njihovom uključivanju u projekt izgradnje autoceste od Bara do granice sa Srbijom.

Time će procedura dogovora s konzorcijjem Aktor HCH najvjerojatnije biti prekinuta. Lompar je rekao da su crnogorska i kineska strana već pripremile tekst međudržavnog sporazuma, kako bi se projekat mogao valjano pravno provesti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kosor s Đukanovićem Crna Gora razgovara i s grčko-izraelskom tvrtkom Slika nije dostupna Trebaju im garancije Hrvatska se bori sačuvati posao stoljeća u Crnoj Gori

>> Crna Gora: Istekao rok za 'posao stoljeća'

Međutim, kako je naglasio, da bi se sve to ostvarilo mora se prekinuti procedura s Aktorom. 'Moj prijedlog, kao resornog ministra, biti će da prekinemo postupak s Aktorom. Oni su poslali pismo o namjerama izraelske agencije Asra koja daje potporu tome poslu, ali taj dokument nije obvezujući i ne predstavlja formalna jamstva i ne vjerujem da će se ovih dana nešto bitnije promijeniti', rekao je Lompar.

Hrvati podizvođači?

Ponovio je da su kineske tvrtke spremne uključiti se u projekat te da bi nakon formalnog prekidanja procedure s konzorcijem Aktor HCH bile spremne u kratkom roku dostaviti ponudu za gradnju autoceste.

Prema Lomparovim riječima, za sudjelovanje u projektu zainteresirane su tvrtke CRB i Poly grupa, ali su u pregovore uključena kineska ministarstva prometa i trgovine. Prema nekim informacijama, hrvatske bi se tvrtke mogle pojaviti kao podizvođači ukoliko posao dobiju Kinezi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene