448231
448231
448231
448231
448231

Poruka u boci vraća se vlasnici nakon 21 godinu

  • , 29.08.2016., 09:36
  • Autor:
  • komentara

Poruka u boci vratit će se svojoj autorici 21 godinu nakon što ju je pustila u lučkom gradu Pictonu na Novom Zelandu, objavila je u ponedjeljak internetska stranica Stuff.

 
 
 
 
Poruka u boci, (Guliver/Thinkstock)
Poruka u boci, (Guliver/Thinkstock)

Osmogodišnja Courtney Stevenson poruku je morskim putem poslala u ožujku 1995. godine.

Dva desetljeća kasnije, pronašao ju je lokalni stanovnik Richard Goomes dok je šetao plažom na udaljenim otocima Chatham, istočno od Novog Zelanda. Boca je do tamo preplovila 800 kilometara.

"Iznenadio sam se koliko je stara. Tko zna, možda je bila do Antarktike i nazad", rekao je Goomes za Stuff.

Goomes je sa svojom obitelji pokušao kontaktirati Stevenson preko broja telefona kojeg je zapisala prije toliko godina, no nakon što su shvatili da ta linija više ne postoji, okrenuli su se društvenim mrežama, gdje su je pronašli nakon 12 sati, usprkos tome što je more ispralo njezino prezime na pismu.

Stevenson je na Facebooku objavila kako ne može vjerovati da je njezina poruka pronađena.

"Krasan čovjek na otocima Chatham naišao je na poruku u bocu koju sam poslala s male plaže Shelley u Pictonu kad sam imala osam godina!", napisala je Stevenson.

"Najslađa stvar ikada. Oduševljena sam što su me pronašli", dodala je. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se