Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kampanja pod nazivom 'Basta'

Poruka Berlusconiju: Nisu sve žene prostitutke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 2.000 Talijanki, među kojima su majke, kćeri, političarke i umjetnice, potpisale su online peticiju kojom premijeru Silviju Berlusconiju poručuju da nisu sve žene u Italiji prostitutke ili djevojke za zabavu.

Kampanju pod nazivom 'Basta' (Dosta), pokrenuo je preko interneta list L'Unita, blizak opoziciji lijevog centra. List je objavio da su peticiju potpisale žene koje 'ne smatraju pobjedom to da idu u domove moćnih muškaraca, otkud odlaze s onoliko novca, koliko 'normalna' osoba zaradi za sedam mjeseci'.

Pročitajte i ovo Humanitarna pomoć - 4 Zemlje suspendirale pomoć Skandal trese UN: Zaposlenici Agencije za pomoć palestinskim izbjeglicama pomagali militantima Hamas Slika nije dostupna Istraga završila Osam osoba optuženo zbog podvođenja prostitutki Berlusconiju

>> Roditelji poticali kćeri da odlaze na Berlusconijeve zabave

Kampanja je slična prošlogodišnjoj, koju je pokrenuo list La Republica. Tadašnja kampanja pod nazivom 'Nisam ti na raspolaganju' pokrenuta je kada je Berlusconi također došao u središte pozornosti zbog seks skandala. 74-godišnji Berlusconi se suočava sa sve većim pritiskom javnosti nakon što u ga tužitelji u Milanu optužili da je u svojim vilama plaćao za seks nekoliko prostitutki, među kojima je i 17-godišnja Marokanka pod nadimkom Ruby.

'Jeste li svi poludjeli?'

Ruby se pojavila na jednoj od Berlusconijevih TV postaja i demantirala takve optužbe, ali je priznala da joj je talijanski premijer financijski pomogao sa 7.000 eura, prenijela je agencija AP. 'Nikada me nije ni pipnuo', rekla je ona. Berlusconi je izjavio da neće podnijeti ostavku zbog istrage koja je pokrenuta zbog optužbi da je maloljetnoj plesačici platio seks.

'Što, jeste li svi poludjeli!', rekao je Berlusconi, odgovarajući na pitanje novinara hoće li popustiti pred zahtjevima opozicije za smjenu. 'Apsolutno sam spokojan, uživam', odbrusio je novinarima talijanski premijer.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene