Obavijesti Video Pretražite Navigacija
optužili ga za seksizam

VIDEO Predsjednik sablaznio javnost neprimjerenim izjavama: "Kći bi se mogla prehladiti. Jeste li joj vidjeli dekolte?"

Marcelo Rebelo de Sousa
Marcelo Rebelo de Sousa Foto: Afp
Predsjednik Portugala Marcelo Rebelo de Sousa našao se na meti kritika tijekom posjeta Kanadi nakon što je u Torontu snimljena njegova interakcija sa dvije žene, majkom i kćeri.

Portugalski predsjednik Marcelo Rebelo de Sousa (74) bio je u šetnji gradom Torontom gdje su ga dočekali brojni građani, među kojima su bile i dvije žene portugalskog podrijetla. Starija mu je na portugalskom jeziku dobacila da se obje zovu Marija.

"Kći je ljepša od majke", dobacio im je on i dodao uperivši pristom: "Kći bi se mogla prehladiti. Jeste li joj vidjeli dekolte?".

 

 

Uslijedile su kritike na njegov račun od strane aktivista za ženska prava i političkih protivnika, pogotovo s obzirom na to da ima konzervativne političke stavove, a Rebelo de Sousa kaže kako to nije bio seksistički komentar.

Pročitajte i ovo Ilustracija usmrćena iz službenog oružja svog dečka Tragedija u Osijeku: Praznio je policijski pištolj i slučajno upucao djevojku (21), preminula je na licu mjesta

"Nisam na to tako gledao, a nije ni mlada žena, kao ni starija žena. Uopće nije bilo seksistički", rekao je predsjednik, prenosi Daily Mail.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene